Legatmodtagere

2024

Edna Lyberth har modtaget et legat til at læse et semester på University of California i Santa Cruz, USA, i forbindelse med sin igangværende uddannelse i fiskeriteknologi på DTU.

Varna Marianne Nielsen har modtaget et legat til sine fortsatte studier som Master i Arts på universitetet i Reykjavik, Island.
Læs om Varnas ophold her

Sanne Broberg har modtaget et legat til et forskningsophold på SHORE & Whariki Research Centre, College of Health, Massey University i Auckland New Zealand i forbindelse med sit PhD studie på Ilisimatusarfik med titlen “Indigenous sustainable cultural development within therapeutic treatments for Greenlandic Inuit”.

Casper Eliassen har modtaget et legat til sine IT-studier på Universitet, HAL Tokyo, i Japan.

2023

Camilla Guldager har fået et legat til at studere et semester på University of Malta i forbindelse med sine igangværende studier i erhvervsøkonomi på Ilisimatusarfik.

Camilla Kleemann-Andersen har fået et legat til at studere på the Linguistics and Anthropology Departments at the University of Chicago i USA i forbindelse med hendes PhD-studie på Ilisimatusarfik

Malou Platou Johansen har fået et legat til at studere en Master i Arktisk marinebiologi på Norges Arktiske Universitet i Tromsø.
Læs om Malous ophold her

Miyuki Daorana har fået et legat til at studere et semester på University of Kent i England i forbindelse med hendes studier i antropologi på Århus Universitet
Læs om Miyukis ophold her

Varna Marianne Nielsen har fået et legat til at studere en Master i Arts på universitetet i Reykjavik i Island.
Læs om Varnas ophold her

Victor Langholz har fået et legat til at studere en Master of Science i International Business på HULT International Business School i London, England.

Sigrid Christiansen har fået et legat til at studere en overbygning som bogbinder på Leksand Folkhögskola i Sverige.

Najârak Demant-Poort har fået et legat til at studere/forske et halvt år på Institutt for Samfunnsforskning i Oslo i forbindelse med udarbejdelsen af sin Phd. på Ilisimatusarfik.

Najannguaq Berthelsen har fået et legat til at videreuddanne sig til gletsjerguide i Island.

Annika Christiansen har fået et legat til at studere et semester på University of the Sunshine Coast i Australien i forbindelse med sine uddannelse i Natural & Cultural heritage på Københavns Professionshøjskole.

Amaasa Olsen har fået et legat til at læse en Master i Sociologi på University of Amsterdam i Holland.

2022

Malik Koch Hansen har fået et legat til at studere en del af sin overbygningsuddannelse i Samfundsvidenskab på International University of Japan.
Læs om Maliks ophold her (Rapporten er på engelsk)

Lana Hansen Larsen har fået et legat til at studere koreansk på Language International Campus i Seoul, Sydkorea.’

Linda Lyberth Kristiansen har fået et legat til at læse et semester på Arktisk Universitet i Tromsø i Norge, som en del af sin kandidatuddannelse i Kultur og Samfundshistorie på Ilisimatusarfik.
Læs om Lindas ophold her

Maria Lyberth har fået et legat til en 2-årig videreuddannelse på Nordisk Friluftsliv på Kronoby folkhögskola i Finland som en overbygning til sin uddannelse som Adventure Guide fra Campus Kujalleq.

Ninni Jeremiassen har fået et legat til at studere teori om ”environmental pollution and toxicology” UNIS (The University Centre in Svalbard) i Norge, som en del af sin PhD med titlen: “Long-term leaching dynamics of lead, zink and fluorine from waste rock at Ivittuut mine, South Greenland.”

Pipaluk Kristensen har fået et legat til at læse et semester på Islands Universitet, som en del af sin kandidatuddannelse i Sprog, Litteratur og Medier fra Ilisimatusarfik.
Læs om Pipaluks ophold her

Victor Langholz har fået et legat til studere et semester på Universitetet i Wollongong i Australien, som en del af sin uddannelse i Business Administration på Oklahoma University i USA.
Læs om Victors ophold her (Rapporten er på engelsk)

Vivi Vold har fået et legat til at studere to semestre på University of California i Davis i USA, som en del af sin PhD om relationer og interaktioner, der sker i sektorer af videnskabelig forskning og videnskabelig uddannelse i Kalaallit Nunaat mellem mennesket og videnskab – studerende og forskere.


2021

Nuunu Emilie Binzer har fået et legat til at studere en master i Teologi på MF Vitenskapelig Høyskole i Oslo, Norge

Anna Biilmann har modtaget et legat til at studere et semester på University of Malta i forbindelse med sin igangværende uddannelse i sprog, litteratur og medier på Ilisimatusarfik.

Henriette Have har modtaget et legat til at studere teologi på MF Vitenskapelige Høyskole i Oslo, Norge.

Michael Platou har modtaget et legat til sine fortsatte studier i koreanske forhold på Pusan National University i Sydkorea.

Ululinannguaq Olsen har modtaget et legat til at studere fransk på CIREFE Université Rennes 2 i Rennes, Frankrig.

2020

Arnârak Patricia Bloch har fået et legat til at studere en kandidatgrad i Folkesundhedsvidenskab på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

Rikke Østergaard har fået et legat til at studere økonomi på University of Malta.
Læs om Rikkes ophold her

Niviaq Chemnitz Berthelsen har fået et legat til at studere optometri på Queensland University of Technology i Australien.

Pipaluk Lind har fået legat til at studere en master i kulturelle studier på Göteborgs Universitet i Sverige.

Michael Platou har fået legat til at studere en master i koreanske forhold på Pusan University i Sydkorea.

Lærke Skifte har fået legat til at tage sin kliniske praksis (psykologi) på Centre of Anxiety Disorders and Trauma in Maudsley Hospital i London i England.

 

2019

Aviaja Lynge Petersen har fået et legat til at gennemføre et praktikophold på institutionen Spectrum Care i New Zealand i forbindelse med sin uddannelse til pædagog.

Ninni Jeremiassen studerer geologi på Århus Universitet og har fået et legat til at læse et semester på Norges teknisk-naturvidenskabelige Universitet i Trondheim som en del af sin Master.

Michael El-Madani Platou har fået et legat til at læse en master i koreanske forhold på Pusan National University i Sydkorea.

Minik Bidstrup Petersen har fået et legat til at studere fotografi på ICP – International Center of Photography i New York.

Sussi Jensen har fået et legat til kandidatuddannelsen Translation Studies på York University i Toronto, Canada.

Lisa Ivalu Lind Jensen har fået et legat til en Master in Public Health Program på University of New South Wales i Sydney, Australien.

2018

Mona Koch Madsen har fået et legat til at studere en Master i Health Economics, Policy & Management på Karolinska Institutet i Stockholm i Sverige.

Frederik Bork Jansen har fået et legat til at studere et semester af sin master på Monash University i Australien i forbindelse med hans studier i teknisk videnskab på DTU.

Inga Hansen har fået et legat til en Masteruddannelse i journalistik om oprindelige folk, som hun læser på Sami Universitet i Norge.
Læs om Ingas ophold her

Winnie Filemonsen har fået et legat til at studere et semester på Duke University i North Carolina i USA i forbindelse med hendes uddannelse i oversættelse & tolkning på Ilisimatusarfik.

2017

Tukumminnguaq Jakobsen har fået et legat til at videreuddanne sig til modedesigner på Istituto Marangoni i Milano i Italien.

Ivaana Olsen har fået et legat til at læse et semester på Akita International University i Japan i forbindelse med hendes uddannelse på Aalborg Universitet, hvor hun læser engelsk og internationale studier.

Maalia Lynge Christiansen har fået et legat til et praktikophold hos Workbook Software i Vietnam i forbindelse med hendes uddannelse på Aalborg Universitet, hvor hun læser sprog og internationale studier.

Martin Christiansen har fået et legat til at studere to semestre på John Cabot University (Fakultet for Økonomi og Samfundsvidenskab) i Rom.
Læs om Martins ophold her

Sara Biilmann Egede har fået et legat til at læse et semester på University of Otago i New Zealand, hvor hun primært vil koncentrere sig om fagene branding og forbrugeradfærd. Semestret skal ses som en del af hendes Master Degree i Strategisk kommunikation på Roskilde Universitet.

Bettina Søgaard har fået et legat til at læse et semester på Swinburne University of Technology i Malaysia. Hun studerer til daglig Diplomingeniør (Global Management and Manufacturing) på Syddansk Universitet.
Læs om Bettinas ophold her


2016

Uiloq Mathæussen har fået et legat til at læse en Master Uddannelse i International Kommunikation på Macquarie University i Sydney i Australien. Uddannelsen tager 18 måneder.

Hans Peder Kirkegaard har fået et legat til 1 års praktikophold i USA som en opfølgning på hans Master Uddannelse. Praktikopholdet er fordelt over fire arbejdspladser som er Maine International Trade Center, Rambøll-Environ, Eimskip og The Port of Maine.
Læs om Hans Peders ophold her

Majken Djurhuus Poulsen er geolog ved GEUS og har i forbindelse med sin Ph.D. modtaget et legat til at studere på “The Gemmological Association of Great Britain” i London, England.
Læs om Majkens ophold her

Melisa Larsen bliver færdig som bachelor i Arktisk Teknologi fra DTU til sommer. Hun har fået et legat til at læse sin overbygningsuddannelse på “Master of Geographic Information Science” i Minneapolis, USA.

2015

Alex Amâsa Olsen har modtaget et legat til at studere et semester på University of Queensland i Brisbane i Australien, som en del af sin ingeniøruddannelse på Danmarks Tekniske Universitet.
Læs om Alex’ ophold her

Ane Eva Lange har modtaget et legat, så hun kan læse et semester på Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet i Trondheim i forbindelse med sin ingeniøruddannelse på Danmarks Tekniske Universitet.
Læs om Ane Eva Lange’s ophold

Ann Eileen Lennert har modtaget et legat til sine PhD-studier på Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Hun skal her undersøge, hvordan klimaforandringerne på lang sigt påvirker den grønlandske natur.

Inuuteq Storch har modtaget et legat til at studere fotografi på ICP – International Center of Photography i New York.

Nick Bæk Heilmann har modtaget et legat til at læse sin kandidatuddannelse i Moderne Kinastudier på Renmin University i Beijing, Kina.
Læs om Nicks ophold her

Trine Jul Larsen har modtaget et legat til at læse en Master of Public Health på Norges Arktiske Universitet i Tromsø.
Læs om Trines ophold her

Andrea Christiansen har modtaget et legat, så hun kan læse et semester på Vancouver Island University i Canada i forbindelse med sin uddannelse til journalist på Ilisimatusarfik.
Læs om Andrea’s ophold her (Rapporten er på engelsk)

Angùnguak Thomas Kleist Jepsen har modtaget et legat, så han kan læse tre semestre på Curtin University i Australien i forbindelse med sin uddannelse i geologi på Københavns Universitet.

Birthe Rasmussen studerer sygepleje på Ilisimatusarfik. Hun har modtaget et legat til at gennemføre et praktikophold som sygeplejerske i Tanzania via Mellemfolkeligt Samvirke.
Læs om Birthes ophold her

Hans Peder Kirkegaard har modtaget et legat til at læse en Master i International handel på Darla Moore School of Business på University of South Carolina i USA.
Læs om Hans Peders ophold her

Mikaela Augustussen er uddannet sygeplejerske og er i gang med et Ph.D. studie på Ilisimatusarfik med titlen “Palliativ pleje for grønlandske patienter med fremskreden kræft i Grønland og Danmark”. Hun har i den forbindelse fået et legat til at forske på Norges Arktiske Universitet i Tromsø.
Læs om Mikaelas ophold her

Mona Koch Madsen er uddannet sygeplejerske fra Ilisimatusarfik. Hun har fået et legat til at videreuddanne sig til intensivsygeplejerske på Karolinska Institutet i Stockholm i Sverige.
Læs om Monas ophold her

Uiloq Mathæussen er bachelor fra Ilisimatusarfik i Sprog, Litteratur og Medier. Som en del af sin overbygningsuddannelse skal hun læse et semester på Université De Versailles St. Quentin En Yvelines i Frankrig, og det har hun modtaget et legat til at gøre.
Læs om Uiloq’s ophold her (Rapporten er på grønlandsk)

2014

Kathrine Naaja Rasmussen har modtaget et legat til at gennemføre sin kliniske praktik på Universitetshospitalet i Bergen (Norge) i forbindelse med sine medicinstudier på Københavns Universitet.
Læs om Kathrines ophold her

Qivioq Kern Kreutzmann har modtaget et legat til et praktikforløb på Vator.tv i San Francisco i forbindelse med, at hun er en af de udvalgte til at deltage i det danske iværksætterprogram “Iværksættere i udlandet”.

Anna Sørensen har modtaget et legat til et afsluttende praktikophold i en international organisation eller lignende i forbindelse med hendes studier på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet
Læs om Annas ophold her

Aviâja Egede Lynge har modtaget et legat til at gennemføre uddannelsen “Human Rights Advocates Program” på Institute for the Study of Human Rights på Columbia University i New York i USA.
Læs om Aviâjas ophold her
Læs om Aviâjas uddannelse/ophold her (Rapporten er på engelsk)

Qupanuk Egede har modtaget et legat til færdiggøre sin videreuddannelse til Mineingeniør på Curtin University i Kalgoorlie i Australien.
Læs om Qupanuks ophold her

Monika Paulli Andersen har modtaget et legat til at studere et semester på  Macquarie University i Sydney i  Australien. Semestret er en del af hendes uddannelse på Copenhagen Business School, hvor hun studerer Master of Business and Development Studies.
Læs om Monikas ophold her (Rapporten er på engelsk)