Legater til syv ambitiøse grønlændere

Så er der igen uddelt legater fra Ivalo & Minik Fonden. I alt har syv legatmodtagere modtaget lidt mere end 300.000 kroner

Royal Greenland. Royal Arctic Line. NunaFonden. GrønlandsBANKENs Erhvervsfond. Økonomiske bidrag fra disse virksomheder og fonde er grunden til, at Ivalo & Minik Fonden endnu en gang er i stand til at støtte grønlændere med uddannelsesmæssig udlængsel

”Det er vores oplevelse, at vi forud for hver legatuddeling modtager flere og flere velkvalificerede ansøgninger, hvilket vi er glade for. Det er dejligt at så relativt mange ønsker at dygtiggøre sig på deres drømmeuddannelse væk fra de kendte og trygge rammer i Grønland og Danmark,” udtaler Minik Rosing, der er formand for Ivalo & Minik Fondens bestyrelse. Han fortsætter:

”Denne gang giver vi til legater til grønlændere, der ønsker at studere i lande som Holland, England og Australien. Vi håber, at de alle lærer en masse og kommer hjem til Grønland og bruger deres kompetencer.”

Ivalo & Minik Fondens bestyrelse mødes to gange om året for at uddele legater, og Minik Rosing håber, at bestyrelsen modtager mange og velkvalificerede ansøgninger til næste uddeling, hvor ansøgningsfristen er den 15. februar 2024.

Efterårets legatmodtagere
Victor Langholz har fået et legat til at studere en Master of Science i International Business på HULT International Business School i London, England.

Sigrid Christiansen har fået et legat til at studere en overbygning som bogbinder på Leksand Folkhögskola i Sverige.

Najârak Demant-Poort har fået et legat til at studere/forske et halvt år på Institutt for Samfunnsforskning i Oslo i forbindelse med udarbejdelsen af sin Phd. på Ilisimatusarfik.

Najannguaq Berthelsen har fået et legat til at videreuddanne sig til gletsjerguide i Island.

Edna Lyberth har fået et legat til at læse et semester på University of Western Australia i Perth i forbindelse med sin uddannelse i fiskeriteknologi på DTU.

Annika Christiansen har fået et legat til at studere et semester på University of the Sunshine Coast i Australien i forbindelse med sine uddannelse i Natural & Cultural heritage på Københavns Professionshøjskole.

Amaasa Olsen har fået et legat til at læse en Master i Sociologi på University of Amsterdam i Holland.