Ivalo & Minik Fonden uddeler fire legater og konstituerer sig med ny bestyrelse

Så er der igen uddelt legater fra Ivalo & Minik Fonden. I alt har fire legatmodtagere modtaget lidt mere end 270.000 kroner. Derudover har Ivalo & Minik Fonden konstitueret sig med en ny bestyrelse med tre nye medlemmer. Minik Rosing fortsætter som formand de næste fire år.

Flotte bidrag fra NunaFonden, Royal Greenland, Royal Arctic Line og GrønlandsBANKENs Erhvervsfond er igen årsagen til, at Ivalo & Minik Fonden har kunnet uddele legater til fire dygtige grønlandske studerende.

”Vi er som altid glade for at kunne bidrage til at højne uddannelses- og kompetenceniveauet her i Grønland. Jeg håber, at legatmodtagerne også denne gang får nogle gode og udbytterige uddannelsesophold,” udtaler formanden for Ivalo & Minik Fondens bestyrelse, Minik Rosing.

Uddelingen af de fire legater blev den sidste aktivitet for den nu tidligere bestyrelse. Hvert fjerde år er der nye udpegninger til bestyrelsen. Det betyder, at bestyrelsen de næste fire år består af:

Formand Minik Rosing (udpeget af Ilisimatusarfik)
Næstformand Janus Kleist (udpeget af Departementet for Uddannelse)
Paarnannguaq Mathiassen (udpeget af NunaFonden)
Jens Napãtôk’ (udpeget af NunaFonden)
Christian Schønau (udpeget af Det kongelige Danske Hof)

Formand Minik Rosing sender en stor tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer Dorthe Bidstrup, Juliane Henningsen og Johan Lund Olsen for fornemt bidrag til den afgåede bestyrelses arbejde.

Ivalo & Minik Fondens bestyrelse mødes to gange om året for at uddele legater, og den nye bestyrelse håber at modtage mange og velkvalificerede ansøgninger til næste uddeling, hvor ansøgningsfristen er den 1. oktober 2024.

Forårets legatmodtagere
Edna Lyberth har modtaget et legat til at læse et semester på University of California i Santa Cruz, USA, i forbindelse med sin igangværende uddannelse i fiskeriteknologi på DTU.

Varna Marianne Nielsen har modtaget et legat til sine fortsatte studier som Master i Arts på universitetet i Reykjavik, Island.

Sanne Broberg har modtaget et legat til et forskningsophold på SHORE & Whariki Research Centre, College of Health, Massey University i Auckland New Zealand i forbindelse med sit PhD studie på Ilisimatusarfik med titlen “Indigenous sustainable cultural development within therapeutic treatments for Greenlandic Inuit”.

Casper Eliassen har modtaget et legat til sine IT-studier på Universitet, HAL Tokyo, i Japan.