Ivalo & Minik Fonden uddeler legater

Bestyrelsen for Ivalo & Minik Fonden har på sit møde den 12. september besluttet at uddele fire legater på i alt mere end 100.000 kroner, hvilket bringer den samlede uddelingssum for 2014 op på næsten 450.000 kroner.

“NunaFonden, Royal Greenland, Royal Arctic Line og GrønlandsBANKENs Erhvervsfond  har doneret de penge vi uddeler, så det er i høj grad deres fortjeneste, at vi kan støtte de ambitiøse unge mennesker. Det vil jeg gerne takke dem for,” siger Minik Rosing, der er formand for Ivalo & Minik Fondens bestyrelse. Han fortsætter:

“Jeg håber, at legatmodtagerne får nogle gode ophold i udlandet, og at de efterfølgende vender tilbage til Grønland, og bruger den viden, de har tilegnet sig.”

Legatmodtagerne
Aviaaja Birkholm har modtaget et legat til et praktikforløb på en fødeklinik på Bali i forbindelse med afslutningen af hendes uddannelse som jordemoder på Professionshøjskolen Metropol

Kathrine Naaja Rasmussen har modtaget et legat til at gennemføre sin kliniske praktik på Universitetshospitalet i Bergen (Norge) i forbindelse med sine medicinstudier på Københavns Universitet.

Qivioq Kern Kreutzmann har modtaget et legat til et praktikforløb på Vator.tv i San Francisco i forbindelse med, at hun er en af de udvalgte til at deltage i det danske iværksætterprogram “Iværksættere i udlandet”.

Anna Sørensen har modtaget et legat til et afsluttende praktikophold i en international organisation eller lignende i forbindelse med hendes studier på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet

Ivalo & Minik Fonden fortsætter naturligvis med at uddele legater, Næste ansøgningsfrist er den 1. marts 2015, hvor bestyrelsen ser frem til at modtage mange gode ansøgninger.