Ivalo & Minik Fonden uddeler legater for mere end 350.000 kroner

Seks ambitiøse grønlændere har modtaget legater fra Ivalo & Minik Fonden til at studere i udlandet. Den samlede uddeling beløber sig til lidt mere end 350.000 kroner.

Ivalo & Minik Fonden nærmer sig ved den seneste uddelingsrunde 60 uddelte legater til grønlændere, der har valgt at studere udenfor Rigsfællesskabet.

”Vi er glade hver eneste gang, at vi uddeler et legat. Det er vores oplevelse, at vores legater gør en stor forskel for, at de studerende kan dygtiggøre sig på deres drømmeuddannelse. Og at vi nu er tæt på at have uddelt 60 uddelte legater i vores levetid er jeg bare stolt over,” udtaler Minik Rosing, der er formand for Ivalo & Minik Fondens bestyrelse. Han fortsætter:

”Jeg vil i den forbindelse udbringe en stor tak til Royal Greenland, Royal Arctic Line, NunaFonden og GrønlandsBANKENs Erhvervsfond, der hvert år bidrager med økonomiske støtte, så vi kan uddele legater.”

Ivalo & Minik Fondens bestyrelse mødes to gange om året for at uddele legater, og Minik Rosing håber at modtage mange og velkvalificerede ansøgninger til den næste uddeling, hvor ansøgningsfristen er den 15. februar 2023.

Efterårets legatmodtagere
Linda Lyberth Kristiansen har fået et legat til at læse et semester på Arktisk Universitet i Tromsø i Norge, som en del af sin kandidatuddannelse i Kultur og Samfundshistorie på Ilisimatusarfik.

Maria Lyberth har fået et legat til en 2-årig videreuddannelse på Nordisk Friluftsliv på Kronoby folkhögskola i Finland som en overbygning til sin uddannelse som Adventure Guide fra Campus Kujalleq.

Ninni Jeremiassen har fået et legat til at studere teori om ”environmental pollution and toxicology” UNIS (The University Centre in Svalbard) i Norge, som en del af sin PhD med titlen: “Long-term leaching dynamics of lead, zink and fluorine from waste rock at Ivittuut mine, South Greenland.”

Pipaluk Kristensen har fået et legat til at læse et semester på Islands Universitet, som en del af sin kandidatuddannelse i Sprog, Litteratur og Medier fra Ilisimatusarfik.

Victor Langholz har fået et legat til studere et semester på Universitetet i Wollongong i Australien, som en del af sin uddannelse i Business Administration på Oklahoma University i USA.

Vivi Vold har fået et legat til at studere to semestre på University of California i Davis i USA, som en del af sin PhD om relationer og interaktioner, der sker i sektorer af videnskabelig forskning og videnskabelig uddannelse i Kalaallit Nunaat mellem mennesket og videnskab – studerende og forskere.